Dita e parë e Fitër Bajramit në Kosovë

Written by imri   // 16/08/2012   // 0 Comments

falja

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës njofton opinionin e gjerë se muaji i madhëruar i Ramazanit përfundon ditën e shtunë, më 18 gusht 2012.

Dita e parë e festës së Fitër – Bajramit është të dielën, më 19 gusht 2012.

Manifestimi qendror kushtuar festës së Fitër – Bajramit për Republikën e Kosovës mbahet në Xhaminë “Sulltan Mehmet Fatih” (Xhamia e madhe) në Prishtinë.

Manifestimi fillon në ora 5:05 me faljen e namazit të sabahut, pas të cilit do të jenë ligjërata tematike kushtuar kësaj feste, nga kryeimami, Sabri ef. Bajgora.

Namazi i Fitër – Bajramit falet në ora 6 : 23, Hytben do ta mbajë Myftiu i Kosovës, Mr. Naim Tërnava i cili do t’u drejtohet opinionit të gjerë me mesazh për këtë festë.

Me rastin e festës së Fitër – Bajramit, ditën e parë të festës, më 19 gusht 2012, Myftiu i Kosovës, Mr. Naim Tërnava, si tradicionalisht organizon pritje përurimi në selinë e Kryesisë së BI të Kosovës nga ora 9:00-12:00.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës të gjithë besimtarëve dhe opinionit të gjerë ua uron festën e Fitër- Bajramit duke e lutur Zotin që t’i ketë pranuar agjërimin, lutje dhe ibadetet tona. Me fat festa e Fitër-Bajramit!


Postime te ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 + shtatë =